Ugrás a tartalomra

Bemutatkozás

A Pető Sport Egyesület 2010. szeptemberétől működik hivatalos, bejegyzett sportegyesületként. Létrehozásának célja az volt, hogy a Mozgássérültek Nemzetközi Pető Intézetének iskolás tanulói szervezett keretek közt ismerkedjenek meg a különböző szabadidős- és versenysport tevékenységekkel. Ezek segítségével pedig kapcsolatokat építve jussunk el más iskolák, szervezetek, sportegyesületek helyi- és országos rendezvényire.

Célunk volt megismertetni a tanulóinkat és szüleiket, hogy testi fogyatékossággal is lehet mérhető, sport értékű fizikális tevékenységeket végezni, illetve, hogy bemutassuk a tanulóink által is űzhető parasportokat. 2011 januárjától sikeresen építettük be tanulóink heti rendjébe a sportfoglalkozásokat, edzéseket. Az iskolánk adottságaihoz és pénzügyi lehetőségeinkhez mérten saját épületünkben alakítottunk ki sportolásra alkalmas helyiségeket. Rendszeressé váltak az adaptív evezés-, szkander-, erőemelés-, futóbicikli-, boccia edzések.

Az elmúlt év során iskolánkban „Nyílt adaptív evezős” bajnokságot rendeztünk melyen győri, mosonmagyaróvári fogyatékkal élők is részt vettek. Több sporteszköz bemutatót rendeztünk, így hazánkban először került megrendezésre egyesületünk szervezésében a Race Running (futóbicikli) sportági bemutató. (2012 május) Ezen az eseményen több sérültekkel foglalkozó intézmény is részt vett. A sportág bemutatót dán atléta és edző tartották, amely két napos rendezvény volt. Atlétáink részt vettek az őszi K&H bank által kezdeményezett Budapesti kerékpáros napon. A ”Gyereksziget”-en az Intézet sátra mellett mutattuk be egyesületünk működését. Fit Parádén sikeres bemutatókat tartottunk a mozgássérült sport és a Pető Sport Egyesület erőemelő és szkander szakosztályának atlétái. Sportegyesületünk egyik atlétája májusban részt vett az első ifjúsági Szkander Európa bajnokságon Gdanskban. Ahol második és harmadik helyezést ért el. Ez a versenyzőnk több hazai versenyen is részt vett (június – Kecskemét, szeptember – Zánka, november – Budaörs). Sportolónk fejlődése érdekében

2012 nyarán két sport tábort szerveztünk. Bogácson a Kökölyszi egyesület táborhelyén 12 sportolónk tudott szép élményekkel gazdagodni és aktív mozgással eltölteni egy hetet. Szintén nyáron, négy atlétánk részt vett a cseh országi Brnóban megrendezésre került Európai Ifjúsági Sporttalálkozón. Evvel az eseménnyel kapcsolatban is elmondható, hogy felejthetetlen élményekkel tértek haza sportolóink. Amennyiben ismét meghívást kapunk a rendezvényre, több sportolónknak szeretnénk ezt a maradandó élményt nyújtani.