Ugrás a tartalomra

Bemutatkozás

Futóbicikli verseny kép

A futóbiciklit Dániában fejlesztettek ki mozgássérült sportolók számára. Igazából, egy tricikli, elől egy, hátul két kerékkel. A mozgássérült sportoló a kerekek között lévő nyergen ül. Az elején lévő kerék kormány segítségével elfordítható, és így lehet irányítani. Pedálok nincsenek, ehelyett a versenyző a talajon futva lábbal löki előre magát a futóbiciklivel. Az egyensúlyozás nem okoz problémát ezzel a szerkezettel.

Az egyesületünk sportolója Laklia Bernadett a 2018 évi Para Atlétikai Európabajnokságon vesz részt Berlinben. A futóbicikli sportág idén kerül először bemutatkozásra, mint atlétikai sportág. Nagy büszkeséggel tölt el minket hogy ezen a neves versenyen a saját sportolónk is indul 100m-en és szukolhatunk neki. A versenyről további információk ezen a linken érhetők el.

Kifejezetten cerebrális parézissal élők számára rendeznek világversenyeket ebben a sportágban. Kiváló eszköz a térdízület kilazítására, nyújtására. Szinte egyedülálló tulajdonsága a futóbiciklinek a mozgássérültek szívének erősítése, mert a futóbicikli hajtás közben dinamikusan mozognak.


Az edzésekről